List of products by manufacturer ARTELUSA

Artelusa är ett portugisiskt varumärke som tillverkar smycken, väskor och accessoar i kork. Märket har funnits sedan slutet av 90-talet och har hela tiden haft ett stort CSR- och miljötänk. Dels skapar Artelusa mängder av arbetstillfällen på den portugisiska landsbygden, vilket landet verkligen behöver och dels producerar de riktigt snygga och användbara produkter av ett förnybart material som inte är skadligt för naturen eller miljön. Artelusa har drivit och utvecklat kläd- och accessoarproduktionen av kork och i takt med utvecklingen blir produkterna bättre och miljöpåverkan mindre.

Vad är då som är så bra med kork? Jo, det är ett elegant material som är väldigt lätt, vattentåligt och hållbart. Att det dessutom skapar viktiga arbetstillfällen är en bonus. Kork är miljövänligt eftersom det är ett förnybart och hållbart material. Korkträden får en tjock yttre bark som är rik på suberin, ett plastliknande ämne. Det gör kork väldigt mjukt och användbart, utan tillsatser. Den yttre barken på träden växer med tiden och kan skördas var nionde till tolfte år. Skörden skadar dock inte trädet och inga träd huggs ned. Efter skörd börjar barken växa på nytt och runt tio år senare kan den skördas på nytt. Skörden sker dessutom helt för hand utan maskiner.

På så vis är miljöpåverkan minimal och mängder av arbetstillfällen skapas. Genom att köpa Artelusas fina korkprodukter bidrar du därmed till en hållbarhet av både miljö och samhälle.

Grid List

Page:
 1. 1
 2. 2
 1. ARTELUSA BEIGE NECKLACE WITH SPIRAL
 2. ARTELUSA BEIGE AXELVÄSKA
 3. Sale
  ARTELUSA BIG BOW HANDVÄSKA
 4. Sale
  ARTELUSA BLACK CLASSIC AXELVÄSKA
 5. ARTELUSA MINI POCHETTE
 6. ARTELUSA ORANGE SQUARE HANDVÄSKA WITH REMOVABLE INTERIOR BAG

Grid List

Page:
 1. 1
 2. 2