Se andra

HANDBAG - BROWN CHOCOLATE WITH CAMEL

Tillgänglighet: Denna produkt finns inte längre i lager

1 079,00 kr

FHR-B100/C

OBS.: This is a high quality cork hand-made product that needs to be rainguarded to keep its characteristics and prevent water spots.

Size: W 34cms, H 32cms, D 13cms aprox. Strap: shoulder bag size.

 

Varför kork?

Materialet är flexibelt, naturligt, vattentätt, förnybart och elegant. Tillverkningen av produkter gjorda av kork bidrar till att skapa arbetstillfällen på landsbygden.

Korkekens ekologi:

Trädet bildar en tjock, robust bark som innehåller höga halter av suberin. Med tiden utvecklar barken en betydande tjocklek och kan skördas var 9 till 12 år  för att producera kork. Skörden av kork skadar inte trädet. I själva verket huggs inga träd ner under skördeprocessen utan endast den yttersta barken tas bort. Så länge underbarken inte skadas överlever trädet och ett nytt lager bark växer tillbaka. Detta gör korkeken till en förnybar resurs. Skörden av kork sker helt utan maskiner och är beroende enbart av mänsklig arbetskraft. Vanligtvis krävs fem personer för att skörda trädets bark vilket görs manuellt med hjälp av små yxor. Detta arbete ställer krav på utbildning och  mycket träning på grund av den skicklighet som krävs för att skörda barken utan att skada trädet.

Inga kommentarer finns för tillfället.

Skriv din recension

HANDBAG - BROWN CHOCOLATE WITH CAMEL

HANDBAG - BROWN CHOCOLATE WITH CAMEL

Skriv din recension

30 Andra produkter i denna kategori